اخبار بانک ها

کاهش نرخ بهره بین‌بانکی و سیاست‌های بانک مرکزی

کاهش نرخ بهره بین‌بانکی و سیاست‌های بانک مرکزی

بانک مرکزی در گزارش جدیدترین خود اعلام کرده است که نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۲۶ مهرماه به میزان ۴ صدم درصد کاهش یافته و به ۲۳.۷۲ درصد رسیده است. این کاهش نرخ بهره نسبت به هفته‌های گذشته قابل توجه است. بیشترین نرخ بهره امسال مربوط به ۸ مهرماه بوده که به نرخ ۲۳.۸۰ درصد رسیده بود.

نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۱۹ مهرماه به ۲۳.۷۶ درصد افزایش یافته است. هفته پیش این نرخ ۲۳.۷۵ درصد بوده و از اوایل سال به این طرز رشد داشته است. نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به ۵ مهرماه به ۲۳.۸۰ درصد افزایش یافته بود، که رکوردی برای ده سال گذشته بود.

در هفته منتهی به ۲۹ شهریورماه، نرخ بهره بین‌بانکی با افزایش ۷ صدم درصدی به ۲۳.۶۹ درصد افزایش یافته بود. این نرخ در هفته منتهی به ۱۵ شهریورماه با کاهش به ۲۳.۵۵ درصد رسیده بود.

نرخ سود بین بانکی
نرخ سود بین بانکی

در هفته منتهی به ۸ شهریورماه نیز با کاهش ۲ صدم درصدی به ۲۳.۵۷ درصد رسیده بود و سپس طی هفته منتهی به ۱ شهریورماه با افزایش به ۲۳.۵۹ درصد رسیده بود. این نرخ در گذشته دو ماه روند نوسانی داشته و کمترین نرخ آن حدود ۲۳.۴ درصد بوده است.

روند صعودی نرخ بهره بین‌بانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده و تا هفته منتهی به ۱۹ بهمن ماه در کانال ۲۱ درصدی قرار داشت. اما از ۲۶ بهمن ماه این نرخ به سقف کریدور جدیدی به میزان ۲۲ درصدی رسیده و اکنون در کانال ۲۳ درصدی در نوسان است.

این افزایش نرخ بهره بین‌بانکی نشان می‌دهد که بانک مرکزی به منظور کنترل عملیات بانک‌ها در بازار بین‌بانکی اقدام به افزایش نرخ بهره کرده است و این نرخ به سقف کریدور نزدیک شده است.

در حال حاضر، بانک‌های مرکزی در سیاست‌گذاری پولی خود از کریدور نرخ بهره استفاده می‌کنند. بانک مرکزی تعیین کرده که نرخ بهره هدف بین ۱۷ تا ۲۴ درصد باشد، که در تنظیم نرخ بهره‌ها به منظور کنترل تورم موثر است.

تاکنون، بانک مرکزی توانسته است نرخ بهره بین‌بانکی را در محدوده این سقف نگه دارد و این اقدامات برای کنترل تورم در کشور موثر بوده‌اند. بانک‌های مرکزی در سراسر دنیا از این استراتژی برای تحقق اهداف تورمی خود استفاده می‌کنند.

 

بیشتر بخوانید:

فرق بانک دولتی و خصوصی

اوراق مرابحه چیست

بانکداری چیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا