اخبار مسكن

افزایش تولید مسکن ملی با ورود انبوه‌سازان به طرح نهضت مسکن

افزایش تولید مسکن ملی با ورود انبوه‌سازان به طرح نهضت مسکن

رئیس کانون انبوه سازان اظهار کرد: اگر دولت با امضای توافق‌نامه‌های مناسب، اعضای انجمن انبوه سازان را به پروژه‌های نهضت ملی مسکن جلب کند، هزینه ساخت واحدها می‌تواند تا ۲۰ درصد کاهش یابد و پروژه‌ها به سرعت در مدت حداکثر ۱۸ ماه به متقاضیان تحویل داده شوند.

در جلسه خبری، جمشید برزگر، رئیس کانون انبوه سازان، اظهار نمود: بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، ما سالانه به تعداد حدود یک میلیون واحد مسکونی نیاز داریم، که حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار واحد از آن توسط بخش خصوصی ساخته می‌شوند.

وی افزود: حدود ۱۵۰ هزار واحد دیگر نیز در بافت‌های فرسوده نوسازی می‌شوند. با این وجود، حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار واحد دیگر وجود دارد که دولت موظف است برای افراد با درآمد پایین اجرا کند و در این بخش تاکنون به اهداف خود نرسیده است.

رئیس کانون انبوه سازان افزود: ما اعلام می‌کنیم که اگر طرح‌ها به همکاران ما در ۳۱ استان کشور واگذار شود، قیمت تمام شده واحدها تا ۲۰ درصد کاهش خواهد یافت. اما در حال حاضر، پروژه‌ها به صورت فراخوان به پیمانکاران واگذار می‌شوند و حدود ۷۵ درصد از آنها با مشکلات مالی روبرو هستند.

وی اشاره کرد: پروژه مسکن مهر از سال ۱۳۸۶ آغاز شد و تعداد ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی مطرح شد، اما با ورود انبوه سازان به این طرح در دی ماه ۱۳۸۸، سرعت آن بهبود یافت و تا سال ۱۳۹۱، تعداد یک میلیون و ۱۴۰۰ هزار واحد به مرحله تحویل و آماده استفاده رسید.

برزگر تأکید کرد که طرح نهضت ملی مسکن ایراداتی در انعقاد قراردادها دارد و افزود: ما آماده‌ایم که با دریافت زمین از قسمت قدرالسهم دولت، واحدهای سهم ایشان را به متقاضیان نهضت ملی مسکن واگذار کنیم. اما تا کنون نتوانسته‌ایم به توافق مطلوبی با وزارت راه و شهرسازی دست یابیم. اگر پروژه‌ها به انبوه سازان واگذار شود، بلوک‌های ۵ تا ۶ طبقه به سرعت در حداکثر ۱۸ ماه به پایان می‌رسند.

رئیس کانون انبوه‌سازان در مورد افزایش هزینه‌های تحمیلی به صنعت ساختمان اشاره کرده و بیان کرده است که خدمات نظام مهندسی نسبت به سال گذشته تا ۲۰۰ درصد افزایش داشته و هزینه پروانه ساختمانی نیز بسیار افزایش یافته است. وی همچنین تأکید داشته که در این شرایط، سهم اصلی افزایش هزینه ساختمان از زمین و خدمات مربوط به آن است، در حالی که فولاد و سیمان به نسبت کمتری از هزینه‌ها را تشکیل می‌دهند. او همچنین بیان کرده که در بورس کالا باید قیمت فولاد و سیمان مدیریت شود.

در این زمینه، دبیر کانون انبوه‌سازان نیز توضیح داده که بورس کالا یک ابزار پیشرفته است، اما در ایران، سیاق و مکانیزم کشف قیمت‌ها نیاز به اصلاح دارد.  دولت باید اقدامات لازم برای کاهش ریسک قیمت مصالح ساختمانی به ویژه در مورد مدیریت قیمت‌های سیمان و فولاد در پروژه‌های نهضت ملی مسکن انجام دهد .

جمشید برزگر در ادامه اظهار کرد: از دهه ۶۰ تا الان، هر دوره‌ای که دولت برای تأمین منابع مالی بخش مسکن وارد شده است، موفقیت‌آمیز بوده است. وی تأکید کرد که در سال ۱۳۷۷، بین ۴۰ تا ۶۰ درصد وام بدون سپرده به سازندگان پرداخت می‌شد که این یکی از دوره‌های موفق در تولید مسکن بوده است.

رئیس کانون انبوه سازان با اشاره به سخنان وزیر راه و شهرسازی در مورد هزینه ۲۰۰ میلیون تومانی آماده‌سازی هر قطعه زمین برای نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: می‌توان با اجرای طرح‌های درون شهری و نوسازی بافت‌های فرسوده، هزینه‌های مرتبط با زمین و زیرساخت‌ها را به طرز قابل توجهی کاهش داد.

بیشتر بخوانید:

طلا بخریم یا مسکن؟

شاخصهای مهم رکود بازار مسکن چيست؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا