رپورتاژ آگهی

سوشی سواپ چیست؟ + 7 نکته مهم در مورد صرافی سوشی سواپ

سوشی سواپ چیست؟ + 7 نکته مهم در مورد صرافی سوشی سواپ

سوشی سواپ چیست؟ سوشی سواپ (SushiSwap)، یک ارز دیجیتال محبوب با نامی برگرفته از یک غذای ژاپنی است.

سوشی سواپ در سال 2020، به‌عنوان یک صرافی غیر متمرکز شروع به کار کرد و کمی بعد توکن رسمی خود یعنی سوشی (sushi) که برای امور پاداش دهی داخل صرافی استفاده می‌شد ارائه کرد.

کلمه swap در نام این صرافی، نشان دهنده قابلیت سواپ و تبدیل دارایی‌های دیجیتال مختلف بوده و کلمه سوشی نیز احتمالاً نشان‌دهنده علاقه سازنده آن به سوشی است.

شاید تا اینجای کار وضعیت سوشی سواپ چندان جدی بنظر نرسد، اما واقعیت این است که نباید این صرافی را دست کم گرفت. در اوج بازار صعودی سال 2021، میزان نقدینگی صرافی سوشی سواپ به بیش از 3 میلیارد دلار رسید و ارزش توکن Sushi بیش از 1,500 درصد افزایش یافت.

جالب است بدانید که در اکوسیستم سوشی سواپ، به کاربران این صرافی سرآشپز گفته می‌شود، و اگر شما هم قصد دارید تبدیل به یکی از سرآشپز‌های این صرافی شوید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

1.سوشی سواپ یک بازارساز خودکار، بر مبنای کد‌های یونی سواپ است.

صرافی غیرمتمرکز سوشی سواپ در دسته بندی DEX های بازارساز خودکار قرار می‌گیرد (AMM یا Automated Market Maker). در این صرافی کاربران می‌توانند بدون حضور یک شخص یا نهاد مرکزی، توکن های خود را مبادله کنند. در این میان سوشی سواپ بطور خودکار و به کمک فرمول‌های محسباتی و قرارداد‌های هوشمند، قیمت‌ها را تنظیم می‌کند.

شاید بپرسید سوشی سواپ سرمایه خود را از کجا تامین کرده است؟ سوشی سواپ برای این کار از استخر‌های نقدینگی بسیار بزرگی استفاده کرده و در ازاء ارائه پاداش، سرمایه گذاران را به قرض دادن توکن های خود به این استخر‌ها تشویق می‌کند.

لازم است بدانید که سوشی سواپ اولین DEX با قابلیت AMM نیست، بلکه با استفاده از کد‌های یک صرافی دیگر با همین قابلیت (UniSwap) ایجاد شده است. یک برنامه‌نویس ناشناخته با نام مستعار سرآشپز نیومی (Chef Naomi)، با فورک کد‌های یونی سواپ، موفق به ایجاد صرافی سوشی سواپ شد.

2.همه چیز از یک حمله ومپایر (Vampire Attack) شروع شد

بزرگترین مشکل سوشی سواپ در زمان آغاز به کار، چگونگی جلب توجه سرمایه گذاران و جذب نقدینگی بود. در آن زمان کاربران می‌توانستند برای دریافت پاداش، توکن خود را به یونی سواپ قرض بدهد و نیازی به یک صرافی جدید نبود. بنابراین سوشی سواپ برای کشاندن سرمایه گذاران یونی سواپ به صرافی تازه تاسیس خود ه مشوق‌ها و ارئه سود بیشتری نیاز داشت.

بنابراین سرآشپز نیومی تصمیم گرفت با عرضه توکن سوشی، این پاداش را به کاربران ارائه کند. بنظر می‌رسد که کاربران می‌توانند با واریز وجه به سوشی سواپ، پاداش دریافت کنند، اما سرآشپز نیومی تاکتیک ویژه‌ای را در نظر گرفت تا بتواند کابران رقیب خود یعنی یونی سواپ را جذب کند. در این طرح، کاربران باید برای دریافت پاداش، ارز دیجیتال خود را از میدا یونی سواپ به صرافی سوشی سواپ منتقل می‌کردند. به لطف این طرح، سرمایه گذاران متقاعد می‌شدند که برای دریافت پاداش به صرافی رقیب مهاجرت کنند.

در اصطلاح به این روش حمله ومپایر یا خون آشام گفته می‌شود، چرا که منجر به تخلیه سرمایه از یونی سواپ و انتقال آن به سوشی سواپ شد. در پایان این طرح سوشی سواپ موفق به جذب 810 میلیون دلار ارز دیجیتال شد، اما این کار به قدری مورد توجه گرفت که پس از مدتی کاربران بسیار بیشتری وارد هر دو صرافی شدند.

3.کلاهبرداری سوشی سواپ

صرفی سوشی سواپ در طول دوران فعالین خود، با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بوده است. در همان ابتدا و تنها یک هفته پس از راه اندازی صرافی، در تاریخ 5 سپتامبر 2020 Naomi اقدام به کلاهبرداری و برداشت 2.5 میلیون توکن سوشی و 20,000 اتریوم کدر که در آن زمان 14 میلیون دلار ارزش داشت. به این نوع کلاهبرداری که در آن توسعه دهندگان پس از جذب سرمایه، اقدام به برداشت وجه و رها کردن پروژه می‌کنند، راگ پول (Rugg Pull) گفته می‌شود.

اما این پایان کار سوشی سواپ نبود. در حالی که بسیاری از اعضای جامعه سوشی سواپ از این اتفاق ناراحت بودند، سم بنکمن فراید (مدیرعامل سابق صرافی FTX که یکی از اولین سرمایه گذاران سوشی سواپ بود، پیشنهاد در اختیار گرفتن کنترل پروژه و اهدای 5 میلیون توکن سوشی را ارائه کرد. بدین ترتیب یک تیم جدید مدیریت و کنترل پروژه را در دست گرفت و Naomi هم علاوه بر عذرخواهی از همه کاربران، تمام ارز دیجیتال برداشته شده را بازگرداند.

4. سوشی سواپ: تبدیل، وام و پاداش

از جمله قابلیت‌های ارائه شده به کاربران صرافی سوشی سواپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تبدیل یا سواپ: تبدیل ارز های دیجیتال مختلف به یکدیگر. بعنوان مثال تبدیل توکن USDC به اتر (ETH).

فارم (Farm): واریز ارز های دیجیتال به استخر‌های نقدینگی سوشی سواپ با هدف دریافت پاداش. استخرهای نقدینگی شامل ترکیبی از دو یا چند ارز دیجیتال است و کاربر باید مقدار مساوی از هر یک را واریز کند.

استیک: واریز و قفل کردن توکن سوشی (Sushiswap) برای دریافت پاداش.

قرض دادن: ارائه ارز دیجیتال برای استفاده سایر کاربران و کسب سود از این کار.

قرض گرفتن: قرض گرفتن ارز دیجیتال در ازاء ارائه وثیقه.

5.عدم نیاز به حساب کاربری

اگر پیش از این با صرافی های متمرکز کار می‌کردید، اکنون و برای استفاده از سوشی سواپ تجربه‌ای متفاوت خواهید داشت. برای استفاده از این DEX نیازی به ایجاد حساب کاربری و احراز هویت نخواهید داشت.

برای استفاده از یونی سواپ تنها به یک کیف پول دیجیتال احتیاج خواهید داشت. با اتصال کیف پول خود در برنامه سوشی سواپ، می‌توانید اقدام به تبدیل، استیک و یا قرض گرفتن ارز دیجیتال کنید. استفاده ز این پلتفرم خیلی سریع‌تر از صرافی های متمرکز است، اما باید توجه داشته باشید که برای استفاده از سوشی سواپ، باید ارز دیجیتال اولیه خود را از قبل تهیه کرده باشید، چرا که امکان خرید ارز دیجیتال از طریق سوشی سواپ و به وسیله حساب بانکی یا کارت اعتباری وجود ندارد. بسیاری از کاربران برای حل این موضوع، ابتدا ارز دیجیتال اولیه را از طریق یک صرافی متمرکز خریداری نموده و سپس با انتقال آن به یک کیف پول و اتصال آن به سوشی سواپ، از خدمات این DEX استفاده می‌کنند.

6.سوشی سواپ یکی توکن حاکمیتی است

توکن سوشی سواپ در واقع توکن حاکمیتی اکوسیستم سوشی سواپ بوده و امکان رای دادن در مورد تصمیمات آینده این صرافی را به کاربران می‌دهد. در صورت خرید سوشی سواپ، می‌توانید در مورد روند توسعه و فرایند‌های آتی این صرافی رای بدهید.

البته این تنها دلیل برای خرید سوشی سواپ نیست. شما همچنین می‌توان توکن های خود را در پلتفرم سوشی سواپ استیک کنید که در این صورت، بخشی از کارمزد انتقال سایر کاربران را به عنوان پاداش دریافت می‌کنید. از آنجایی که این کار بسیار راحت است، بسیاری از هولدر های سوشی سواپ اقدام به این کار می‌کنند.

علاوه بر این موارد، در صورت افزایش محبوبیت و کارایی صرافی سوشی سواپ، ارزش توکن این صرافی نیز بیشتر خواهد شد.

7.حضور در یک بازار رقابتی

اگرچه سوشی سواپ از یک پروژه جذاب برخوردار است، اما نباید فراموش کرد که این صرافی هنوز فاصله بسیار زیادی تا بزرگترین DEX بازار یعنی یونی سواپ دارد. صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ که در واقع الهام بخش سوشی سواپ بوده است، همچنان از حجم معاملات بسیار بیشتری برخوردار است.

البته طی چند سال اخیر چندین صرافی غیرمتمرکز دیگر نیز شروع به کار کرده‌اند. مانند صرافی پنکیک سواپ (Pancakeswap) توجهات بسیاری را به خود جلب نموده است. باید دید چه تعداد از این DEX ها در بلند مدت موفق خواهند بود.

اگر به خرید این ارز به عنوان یکی از محصولات DeFi علاقمند هستید، می‌توانید سایر رقبای سوشی سواپ را نیز بررسی کنید. همچنین به یاد داشته باشید که سوشی سواپ هم مانند سایر ارز های دیجیتال از ریسک و مخاطرات موجود در این حوزه برخوردار است و برای سرمایه گذاری بر روی این ارز، باید از دانش و آگاهی کافی در کنار تحقیق و بررسی دقیق بهره‌مند شوید.

منبع:

https://www.fool.com/the-ascent/cryptocurrency/articles/7-things-to-know-before-you-buy-sushiswap-sushi/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا