تعرفه‌های تجاری آمریکا؛ چین پرونده‌ای در WTO باز کرد

تعرفه‌های تجاری آمریکا؛ چین پرونده‌ای در WTO باز کرد
0

تعرفه‌های تجاری آمریکا؛ چین پرونده‌ای در WTO باز کرد

به گزارش مالی خبر،  WTO روز چهارشنبه گفت:

چین به منظور بحث درباره تعارضات مرتبط با موارد مربوط به سازمان تجارت جهانی با ایالات متحده، درخواست همکاری کرده است. این درخواست در پی اعمال تعرفه‌های جدید توسط ایالات متحده بر روی محصولات وارداتی از چین صورت گرفت. تعرفه‌های جدید 10 درصده توسط دولت ترامپ در مربوط به تمامی واردات چینی روز سه‌شنبه اجرا شدند. همچنین چین نیز در واکنش به این تعرفه‌ها، تعرفه‌های بالغ بر 15 درصد را بر روی واردات گاز طبیعی مایع (LNG) و زغال سنگ از ایالات متحده تعمیم داد.

واکنش بازار را بیان کنید.

در جلسه‌ی امروز، نرخ تبادل دلار استرالیا به دلار آمریکا با 0.05 درصد کاهش که از 0.6283 آغاز کرده بود، به 0.6283 کاهش یافت.

“جنگ تجاری” به معنای درگیری اقتصادی بین دو یا چند کشور به دلیل حمایت شدید از یک طرف است. این درگیری به ایجاد موانع تجاری مانند تعرفه‌ها منجر می‌شود که باعث ضدبارزی، افزایش هزینه‌های واردات و افزایش هزینه‌های زندگی می‌شود.

جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین در اوایل سال 2018 آغاز شد و تا سال 2020 ادامه داشت. این درگیری شروع شد زمانی که رئیس‌جمهور دونالد ترامپ موانع تجاری برای چین اعمال کرد و ادعا کرد که چین از شیوه‌های تجاری ناعادلانه و سرقت مالکیت معنوی استفاده می‌کند. چین اقدامات تلافی‌جویانه‌ای انجام داد و تعرفه‌هایی را بر روی کالاهای متعدد آمریکایی اعمال کرد.

تنش‌ها بین این دو کشور همچنان در حال ادامه داشته و بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید تازه‌ای دیگر از تنش‌ها را در جنگ تجاری به یادآوری کرده است. این تنش‌ها نه تنها بر تجارت بین این دو کشور بلکه بر اقتصاد جهانی نیز تأثیرگذار می‌باشد و منجر به افزایش هزینه‌ها و تورم قیمت‌ها می‌شود.

بطور کلی، یک جنگ تجاری یک اصطلاح اقتصادی به کار رفته برای توصیف درگیری اقتصادی بین دو یا چند کشور به دلیل اعمال محدودیت‌ها و تحریم‌های تجاری بر روی یکدیگر است. این محدودیت‌ها می‌تواند شامل افزایش تعرفه‌ها و برونگردانی محصولات تا اندازه‌ای که زندگی مردم را مختل کند و اقتصاد کشورها را تحت فشار قرار دهد.

در اوایل سال 2018، یک درگیری اقتصادی بین ایالات متحده و چین شکل گرفت، زمانی که رئیس‌جمهور دولت ترامپ برای چین موانع تجاری قرار داد و ادعا کرد که رژیم تجاری چین ناعادلانه است و مالکیت معنوی را تخلف می‌کند. چین نیز به صورت تلافی تعرفه‌هایی را بر روی محصولات آمریکایی اعم از خودرو و سویا تحمیل کرد. تنش‌ها تا زمانی که در ژانویه 2020 دو کشور قرارداد تجاری فاز یک را امضا کردند، به شدت افزایش یافت. این توافق نیازمند اصلاحات ساختاری و تغییرات دیگر در رژیم اقتصادی و تجاری چین بود و هدف آن ایجاد ثبات و اعتماد بین دو کشور بود. با آغاز شیوع ویروس کرونا، تمرکز از درگیری اقتصادی منحرف شد. در همین حال، رئیس‌جمهور جو بایدن، که پس از ترامپ به قدرت رسید، تا کنون تعرفه‌ها را حفظ کرده و حتی برخی از مالیات‌های اضافی را افزایش داده است.

اشتراک گذاری

Profile Picture
نوشته شده توسط:

نازنین راد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *