مقالات بانک

کارت بانکی از چه سالی صادر شد؟

کارت بانکی، یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین وسیله‌های پرداخت برای استفاده در تراکنش‌های مالی و خرید اجناس است. هدف اصلی از تولید کارت‌های بانکی، تسهیل در انجام تراکنش‌های مالی، کاهش امنیتی برای حمل و نقل پول نقد و همچنین کاهش هزینه‌های بانکی می‌باشد.

تبلیغات

اولین کارت بانکی در سال ۱۹۶۶ میلادی توسط بانک بارکلیز در بریتانیا صادر شد. پس از آن، در سال‌های بعد، بانک‌های دیگری مانند بانک آمریکا و بانک ملی آلمان نیز به تولید کارت بانکی روی آوردند. از این پس، استفاده از کارت بانکی به سرعت گسترش یافت و در همه جای جهان مورد استفاده قرار گرفت.

اولین عابربانک ایران و حتی خاورمیانه ۵۰ سال پیش در خیابان جمهوری افتتاح شده است. کارت اعتبار نقدی توسط بانک بیمه بازرگانان معرفی شد.

اکنون، کارت بانکی به عنوان یکی از اصلی‌ترین وسایل پرداخت و حتی برداشت وجه، در تمامی بانک‌ها و صرافی‌های ایرانی و جهانی، با توجه به پیشرفت فناوری‌ها و روش‌های پرداخت الکترونیکی، قابل استفاده می‌باشد.

کارت بانکی از چه سالی صادر شد؟

کارت‌های بانکی به طور عموم از دهه‌های 1960 و 1970 میلادی شروع به صدور شدن کردند. اولین کارت بانکی اتوماتیک یا “ATM” در سال 1967 در لندن توسط بانک بارکلیز راه‌اندازی شد. این کارتها در آغاز به عنوان کارتهای برداشت وجه از دستگاه‌های خودپرداز (ATM) استفاده می‌شدند.

از آن زمان، فناوری و استفاده از کارتهای بانکی به طور گسترده افزایش یافته و انواع مختلفی از کارتها برای انواع مختلف تراکنش‌ها، از جمله کارتهای اعتباری، کارتهای خرید، کارتهای حساب جاری و … به وجود آمده‌اند. بنابراین، تاریخ دقیق شروع صدور کارتهای بانکی بسته به نوع کارت و هر بانک ممکن است متفاوت باشد.

در ایران در خردادماه ۸۷ دستورالعمل صدور کارت اعتباری به بانک‌های کشور ابلاغ شد.

اخذ کارت بانکی برای افراد غیرایرانی

افراد غیرایرانی که به دنبال اخذ کارت بانکی هستند، باید به نکاتی خاص توجه کنند. در واقع، برای این افراد فرآیند اخذ کارت بانکی کمی متفاوت است و باید مراحل اخذ آن را با دقت انجام دهند.

در ابتدا، افراد غیرایرانی باید در بانک مورد نظر خود، فرم درخواست افتتاح حساب جدید را تکمیل کنند. در این فرم، اطلاعات شخصی و شماره پاسپورت متقاضی باید به طور کامل و صحیح وارد شوند.

بعد از تکمیل فرم، متقاضی باید مدارک مورد نیاز را به همراه خود به بانک ارائه دهد. این مدارک معمولاً شامل پاسپورت، ویزای ورود یا اقامت، اظهارنامه مالی و مستندات دیگر مرتبط است. از آنجا که برخی از بانک‌ها هزینه‌های اضافی بابت خدماتی مانند رسیدگی به مدارک، ترجمه مستندات به زبان فارسی و … می‌توانند از طرف متقاضی خواسته شوند، لذا بهتر است پیش از مراجعه به بانک، از نحوه اخذ کارت بانکی برای افراد غیرایرانی در آن بانک، با پرسش از موظفین بانک، آگاهی کامل پیدا کنید.

پس از تحویل مدارک به بانک و بررسی صحت آن‌ها توسط مسئولین بانک، حساب برای متقاضی باز می‌شود و کارت بانکی نیز به او تحویل داده می‌شود. لازم به ذکر است که برخی از بانک‌ها، به دلایل مختلف، اخذ کارت بانکی را برای افراد غیرایرانی با مشکل روبرو می‌کنند و لذا به نصیحت حتماً قبل از اخذ کارت بانکی، با تحقیق درباره بانک موردنظر خود، بدانید که این بانک مجوز اخذ کارت بانکی از افراد غیرایرانی را دارد یا خیر.

مضرات استفاده بیش از حد از کارت بانکی

استفاده از کارت بانکی در جوامع مدرن و به ویژه در کشورهایی مانند ایران که مبنای پرداخت های الکترونیکی خود را در این تکنولوژی قرار داده اند، بسیار رایج است. با این حال، استفاده بیش از حد از کارت بانکی، می تواند مضرات جبران ناپذیری برای فرد داشته باشد.

استفاده بیش از حد از کارت بانکی منجر به ایجاد هزینه های بیشتری برای فرد می شود. به عنوان مثال، هر باری که فرد برای خرید یک کالا از کارت بانکی استفاده می کند، باید هزینه ای برای پرداخت کمیسیون به دستگاه بانکی بپردازد. همچنین، این امر می تواند منجر به افزایش هزینه های تراکنش اینترنتی و کارت تنظیم شده برای خرید آنلاین شود.

یکی دیگر از مضرات استفاده بیش از حد از کارت بانکی، ریسک امنیتی است. زیرا هر باری که فرد از کارت بانکی خود برای پرداخت استفاده می کند، به اطلاعات حساس خود، شامل شماره کارت بانکی، رمز عبور و سایر جزئیات خصوصی دسترسی دارد. این اطلاعات در صورتی که در دسترس فردی ناشناس قرار بگیرد، می تواند منجر به سرقت از حساب بانکی و سایر مشکلات احتمالی شود.

در نهایت، استفاده بیش از حد از کارت بانکی می تواند باعث ایجاد وابستگی فرد به این تکنولوژی شود. این ممکن است باعث شود که فرد برای پرداخت هر نوع هزینه از کارت بانکی استفاده کند و عادت به استفاده از پول نقد را فراموش کند، که ممکن است در برخی موارد احیاناً منجر به ایجاد مشکلات مالی گردد.

بنابراین، بهتر است که فرد در استفاده از کارت بانکی هوشمندانه و به میزان لازم عمل کند و از استفاده بیش از حد خودداری کند تا از مضرات احتمالی جلوگیری شود.

نحوه‌ی کارکرد کارت بانکی، از صدور تا استفاده

کارت بانکی امروزه جزء ابزارهای بسیار حیاتی و مورد استفاده در بین افراد می‌باشد که امکانات مختلفی را به آنان فراهم می‌آورد. کارت بانکی کارتی است که از طرف بانک به حساب دارندگان حساب اعطا می‌شود تا به وسیله آن بتوانند از امکاناتی نظیر برداشت وجه، پرداخت قبوض، تراکنش‌های اینترنتی و … بهره‌مند شوند.

نحوه‌ی به دست آوردن کارت بانکی برای هر بانک متفاوت است، با این حال برای صدور یک کارت بانکی، ابتدا باید به یکی از شعب بانکی مراجعه کرده و شناسنامه و کارت ملی خود را به همراه یک عکس رنگی تحویل دهید. سپس باید فرم ثبت‌نام کارت بانکی را پر کرده و مواردی نظیر نام، نام خانوادگی، شماره حساب بانکی، رمز عبور و سایر مشخصات مورد نیاز را به همراه آن تحویل دهید. پس از ارائه اطلاعات لازم، بانک اقدام به تایید اطلاعات و هویت شما خواهد کرد و در صورت صحت آن، کارت بانکی شما صادر خواهد شد.

استفاده از کارت بانکی بسیار آسان است. برای پرداخت کردن قبوض، خرید کالاهای مختلف، برداشت وجه، تراکنش‌های اینترنتی و … کافی است که کارت بانکی خود را به دستگاه خوان کارت بانکی بدهید و پس از تأیید احراز هویت، عملیات موردنظر شما انجام می‌گیرد.

برای استفاده‌ی بهتر از کارت بانکی و جلوگیری از سوءاستفاده‌ی دیگران، باید مراقب دو مورد باشید؛ اولین مورد این است که رمز عبور و احراز هویت کارت بانکی را مخفی نگه دارید و تلاش کنید آن را به دیگران معرفی نکنید و دومین مورد، بازه‌ی زمانی انقضای کارت بانکی را بشناسید و قبل از انقضای آن مجدداً به شعبه‌ی بانک مراجعه کنید تا کارت جدیدی دریافت کنید.

تاریخچه کارت بانکی و آغاز صدور آن

کارت بانکی یک وسیله پرداخت الکترونیکی است که امکان برداشت و واریز پول از حساب بانکی را برای کاربر فراهم می کند. اولین کارت بانکی در سال 1967 توسط بانک برکلی در لندن صادر شد. این کارت فقط به عنوان برگه شماره شود بود و به صورت دستی توسط مشتریان در اختیار بانک قرار می گرفت.

در سال 1972 کارت های ATM توسط بانک New York برای اولین بار در آمریکا به کار بسته شد. این کارت ها به مشتریان اجازه می دادند تا درخواست برداشت پول را از ATM ها ارسال کنند و پول نقد را دریافت کنند. در روزهای اولیه، ATM ها فقط در شبکه های بانکی بودند و از ارائه دیگر خدمات پرهیز می کردند.

در سال های پیشین کارت های بانکی بسیار ساده بودند و فقط شامل نام، شماره حساب و تاریخ انقضا بودند. با پیشرفت فناوری، کارت های بانکی به طور چشمگیری تغییر کردند و امروزه با استفاده از چیپ و پین برای ایمنی و امنیت بیشتر، ارائه می شوند.

در کنار این موضوع، ارائه کنندگان خدمات کارت بانکی، آنها را با قابلیت های مختلفی از جمله تسهیلات برداشت واریز پول در داخل و خارج از ساختمان بانک، نقل و انتقال پول بین حساب های مختلف، اینترنت بانکینگ و عیدی بانک به مشتریان خود ارائه می دهند. به همین علت کارت های بانکی امروزه به یک ضرورت برای تمام آنهایی که به دنبال نوعی پرداخت الکترونیکی هستند تبدیل شده اند.

هزینه‌های حفظ کارت بانکی

در جامعه امروز، کارت بانکی به عنوان یک ابزار مالی حیاتی برای اکثر افراد شناخته می‌شود. اما هزینه‌های حفظ و استفاده از کارت بانکی به عنوان یکی از بخش‌های مهمی از این ابزار مالی محسوب می‌شوند.

هنگامی که یک فرد کارت بانکی را صادر می‌کند، اغلب مدت‌زمان مشخصی برای حفظ کارت بانکی در نظر گرفته می‌شود. با توجه به اینکه کارت بانکی شامل اطلاعات حساسی مانند شماره حساب بانکی و کد امنیتی است، حفظ آن امری بسیار مهم است. بدون داشتن کارت بانکی، امکان استفاده از خدمات بانکی مثل برداشت وجه نقد یا خرید آنلاین وجود ندارد.

در حالی که حفظ کارت بانکی بسیار مهم است، هزینه‌های مربوط به آن نیز وجود دارد. برای مثال، در برخی موارد به خاطر از دست دادن کارت بانکی یا سرقت آن، هزینه‌های بسیاری مانند هزینه چاپ مجدد کارت یا هزینه بیمه برای جلوگیری از سوء استفاده از کارت ایجاد می‌شود. هزینه‌های دیگری همچون هزینه برای تعویض کلمه عبور یا هزینه برای استفاده از خدمات ویژه بانک نیز ممکن است وجود داشته باشد.

بنابراین، هزینه‌های حفظ کارت بانکی باید در نظر گرفته شوند و امنیت آن با رعایت نکاتی مانند عدم اشتراک گذاری رمز ورود و مراقبت از کارت در محیط عمومی افزایش یابد. به دقت معاملات خود را در بانک انجام داده و از امنیت خود مطمئن شوید تا هزینه‌های حفظ کارت بانکی را به میزان قابل قبولی کاهش دهید.

نحوه‌ی فعال‌کردن کارت بانکی

کارت بانکی برای هر فردی که در خصوص انجام تراکنش‌های مالی و پرداخت برخط و نقدی نیاز به آن دارد، ضروری می‌باشد. برای استفاده از این کارت باید در ابتدا آن را فعال کنید. فعال کردن کارت بانکی به چند نحو میسر است که این مسئله به سیاست هر بانک متعلق به خود است که روش‌های مشخصی برای این کار کنار گذاشته باشد.

روش‌های فعالسازی کارت بانکی ممکن است به صورت آنلاین از طریق اینترنت بانکینگ یا موبایل بانکینگ عملی شود. در این روش باید به صفحه‌ی ورود به حساب کاربری خود، وارد شده و در قسمت مربوطه، کارت بانکی خود را انتخاب کرده و فعال‌سازی را آغاز کنید. برای این کار شماره کارت بانکی و شماره فعال کردن که توسط بانک ارائه شده است، نیاز است که این اطلاعات با دقت وارد شود.

روش دیگر برای فعال کردن کارت بانکی، یکبار مصرف از دستگاه ATM بانک مربوطه می‌باشد. برای این کار کارت بانکی خود را به دستگاه اتصال می‌دهید و با وارد کردن شماره یک رمز موقت از طریق پیامک ارسال شده توسط بانک، عملیات فعال کردن کارت را آغاز می‌نمایید.

همچنین محل فیزیکی بانک نیز یک گزینه دیگر برای فعالسازی کارت بانکی می‌باشد. برای این کار باید به شعبه بانک مربوطه مراجعه کرده و هویت خود را با کارت ملی یا شناسنامه معتبر اثبات نمایید. پس از مشخص شدن هویت، بانک کارت را فعال می‌کند و شما قابلیت استفاده از آن را پیدا می‌کنید.

بنا بر موارد فوق، فعالسازی کارت بانکی با شکل‌های متفاوت و نحوه‌های گوناگون میسر است. بنابراین شما می‌توانید با انتخاب روشی که برای خود بهینه بوده و با رعایت همه نکات آموزش داده شده توسط بانک اقدام به فعالسازی کارت بانکی خود را نمایید.

تکنولوژی استفاده شده در کارت‌های بانکی

در حال حاضر، استفاده از کارت بانکی برای انجام تراکنش های پولی به یکی از رایج ترین روش ها تبدیل شده است. اما به چه صورتی کارت بانکی از ماشینی های خودپرداز (ATM) و ترمینال های فروشگاهی استفاده می کند؟ به چه صورتی اطلاعات کارت بانکی با استفاده از تراشه ها و نوار مغناطیسی، از دستگاه خواننده کارت بانکی برداشته می شوند؟

برای پاسخ به این سوالات، نیاز است که با تکنولوژی کارت بانکی آشنا شوید. کارت بانکی شامل یک تراشه الکترونیکی است، که اطلاعاتی در مورد بانک حاوی آنهاست. این تراشه الکترونیکی حاوی اطلاعاتی مانند شماره حساب بانکی، نام صاحب کارت، تاریخ انقضاء کارت و اطلاعات امنیتی مانند کد سه رقمی CVV2 یا CVC2 است.

اطلاعات کارت بانکی می تواند از طریق تراشه الکترونیکی و یا نوار مغناطیسی آن به دستگاه خواننده کارت بانکی منتقل شود. دستگاه خواننده کارت بانکی حاوی یک سیستم خواندن کارت است، که می تواند اطلاعات رمزگذاری شده در تراشه الکترونیکی را بخواند و سپس آنها را برای تراکنش استفاده کند. همچنین، برخی دستگاه های خواننده کارت بانکی همچنین به یک خواننده نوار مغناطیسی مجهز هستند، که اطلاعات کارت بانکی را از طریق نوار مغناطیسی آن برای تراکنش استفاده می کند.

در کل، تکنولوژی استفاده شده در کارت بانکی شامل تراشه الکترونیکی و نوار مغناطیسی است که به دستگاه خواننده کارت بانکی شامل دستگاه خودپرداز یا ترمینال های فروشگاهی انتقال داده می شود. تکنولوژی بیشتر به دلیل امنیت بالاتر در استفاده از تراشه الکترونیکی در حال جایگزینی نوار مغناطیسی می شود. با این حال، هر دو تکنولوژی های کارت بانکی در حال حاضر همچنان در حال استفاده در سراسر جهان هستند.

مزایای پرداخت با کارت بانکی

پرداخت با کارت بانکی یکی از روش‌های متداول و محبوب در جهان است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا خریدهای خود را با سرعت، امنیت و راحتی بیشتری انجام دهند. در این مقاله، به بررسی مزایای پرداخت با کارت بانکی پرداخته می‌شود.

یکی از مزایای پرداخت با کارت بانکی، سرعت بیشتر آن نسبت به نقدی بودن است. پرداخت با کارت، فرآیند خرید را سریعتر و آسان‌تر می‌کند و به کمک آن می‌توان به سادگی از طریق دستگاه‌های پرداخت بانکی، خرید خود را به صورت الکترونیکی پرداخت نمود.

مزیت دیگر پرداخت با کارت بانکی، امنیت بیشتر آن است. پرداخت با کارت بانکی با خطر کمتری همراه است و اطلاعات شخصی و مالی شما به صورت رمزنگاری شده (encrypted) به سیستم بانکی ارسال می‌شود. بدین ترتیب، مراحل پرداخت با کارت بانکی به گونه‌ای هستند که حداقل بهره‌وری مالی و جلوگیری از هرگونه تقلب و سوءاستفاده از اطلاعات شما را تضمین می‌کند.

پرداخت با کارت بانکی، امکان استفاده از تخفیفات و فرصت‌های دیگر خرید را هم فراهم می‌کند. برای مثال، در برخی فروشگاه‌ها، از تخفیفات ویژه برای افرادی که با کارت بانکی پرداخت می‌کنند استفاده می‌شود. همچنین پرداخت با کارت بانکی، امکان شناسایی و تحلیل رفتار خرید خود را رو به رشد می‌کند و عملکرد مالی شما را بهبود می‌بخشد.

در نهایت باید گفت که پرداخت با کارت بانکی امکان پیگیری و قطعی بزرگتر و سریعتر از دیگر روش‌های پرداخت را فراهم می‌کند. به نظر می‌رسد این امکان تضمین می‌کند که خطرات پرداخت نقدی و یا حتی چک به حداکثر کاهش می‌یابد. اگرچه این امتیاز قابل‌توجه است، به دلیل تعداد پایینی از فعالیت‌های نقدی و الکترونیکی در برخی مناطق کم، بهتر است برای ایجاد شرایط نقل‌وانتقال پول الکترونیکی و استفاده از کارت بانکی در همه شهرستانها و شهرهای روستایی توسعه داده شود.

برسی انواع کارت‌های بانکی

کارت بانکی یک وسیله پرداخت بسیار مهم و رایج در جوامع امروزی است. این کارت‌ها معمولاً توسط بانک‌ها صادر می‌شوند و به افراد اجازه می‌دهند تا پول را به راحتی و با سرعت بیشتری به حساب بانکی خود و دیگران انتقال دهید. کارت‌های بانکی در سه نوع اصلی صادر میشوند: کارت‌های بانکی برداشت وجه (Debit Card)، کارت‌های بانکی اعتباری (Credit Card) و کارت‌های بانکی پرداخت (Prepaid Cards) هستند.

کارت بانکی برداشت وجه، که بیشتر به آن کارت بانکی خودپرداز یا ATM اطلاق می شود، در سیستم صرافی عمل می کند. ویژگی مهم این کارت این است که به دارنده کارت اجازه می دهد تا به راحتی از طریق خودپرداز، پول را از حساب بانکی خود برداشت کند. با درستی وضع کد امنیتی، این کارت اجازه دسترسی به حساب بانکی دارد و از امنیت بسیار بالایی برخوردار است.

کارت بانکی اعتباری به دارنده اجازه می دهد تا به حساب بانکی خود اعتبار بدهی داشته باشد و با عملیات خرید، از این اعتبار استفاده کند. به عبارت دیگر این کارت، ابزاری در دست دارنده برای پول‌گرفتن نیست و به صورت شهرت جهانی انتشار یافته است.

کارت بانکی پرداخت، به دارنده‌ای که به کردیت کارت نیاز دارد اجازه می دهد که با پول نقد داشتن در دسترس، به حساب بانکی خود به میزان مشخصی از قبل پول واریز نماید و با خرید، مبلغ خرید را کم کرده و مانده را در کارت خود نگه می دارد.

در نهایت، با توجه به نوع و ویژگی کارت بانکی، انتخاب صحیح و مطمئن برای داشتن این کارت، به دلیل مشخص بودن نیازهای خود، بسیار مهم است.

راهنمای ثبت نام در کارت بانکی

ثبت نام در کارت بانکی، یکی از مهمترین اموری است که برای هر فردی که قصد دارد از خدمات بانکی استفاده کند، ضروری است. کارت بانکی، به عنوان یکی از مهمترین وسایل پرداختی، امکانات بسیاری را برای صاحبانش فراهم می کند. بنابراین، خرید کالا و خدمات، انجام تراکنش های بانکی، برداشت وجه از دستگاه های خودپرداز و دیگر خدمات بانکی بدون کارت بانکی امکان پذیر نیست.

از شرایط لازم برای ثبت نام در کارت بانکی، معرفی مستندات هویتی است. به عنوان مثال، شناسنامه، کارت ملی، پاسپورت و یا در صورت لزوم وجود داشتن، مجوز اقامت ویزای طول مدت یک بند پایانه. همچنین، تعیین نوع کارت بانکی نیز یکی از مواردی است که باید در زمان ثبت نام به آن توجه شود. بانک ها اکثرا انواعی از کارت بانکی را ارائه می کنند که شامل کارت های عادی، اعتباری، اعتباری قابل تسهیلات و کارت های پیش پرداخت است.

در گام بعدی، فرایند ثبت نام انجام می شود. برای ثبت نام در کارت بانکی می توان به دو روش حضوری و آنلاین اقدام کرد. در صورتی که قصد دارید به صورت حضوری ثبت نام کارت بانکی انجام دهید، باید به بخش مربوطه یکی از شعب بانکی مراجعه کنید و مستندات هویتی خود را به همراه داشته باشید. طی این فرایند، فرم ثبت نام توسط کارشناس بانک پر می شود و پس از بررسی صحت مستندات هویتی، کارت بانکی برای شما ارسال می شود.

اما در صورتی که قصد دارید به صورت آنلاین ثبت نام کارت بانکی انجام دهید، این کار از طریق وب سایت بانک مربوطه انجام می شود. پس از ارسال فرم ثبت نام، کارت بانکی برای شما ارسال خواهد شد و شما می توانید با مشاهده پیام دریافتی، محل دریافت کارت بانکی خود را مشاهده کنید.

در نهایت، پس از دریافت کارت بانکی، باید به کاغذ اعلامیه دقت کرده و هرگونه عملیات نامتعارف مانند انتقال پول به حساب های پستی و یا بدون علم دستگاه های خودپرداز، انجام ندهید. همچنین، باید خود را از تقلبات احتمالی و انجام تراکنش های ناشناس محافظت کنید.

در کل، ثبت نام در کارت بانکی به همراه رعایت نکات امنیتی مناسب، یکی از اموری است که برای هر فردی که از خدمات بانکی استفاده می کند، بسیار ضروری است.

روش‌های انتقال وجه با استفاده از کارت بانکی

روش‌های انتقال وجه با استفاده از کارت بانکی یکی از محبوب‌ترین روش‌های انتقال پول در جامعه ماست. با استفاده از کارت بانکی، شما می‌توانید به راحتی و سرعت به هر کجا که خواستید، پول انتقال دهید. روش‌های انتقال پول با کارت بانکی از دو نوع، آنلاین و آفلاین، هستند.

از جمله روش‌های آفلاین انتقال وجه، بانک‌ها برای کاربران خود کارت‌هایی را به همراه قرار می‌دهند که از طریق دستگاههای صرافی می‌توان به راحتی پول را انتقال داد. در این روش، اکثرا هزینه‌های بسیار کمی برای انتقال پول پرداخت می‌شود.

درصورتی که شما با کارت بانکی خود به صورت آنلاین می‌خواهید پول انتقال دهید، می‌بایست از گزینه بانک‌های آنلاین استفاده کنید. این بانک‌ها ظرفیتی دارند که شما از طریق پنل کاربری خود با استفاده از کارت بانکی، به راحتی می‌توانید پول را به کسی که می‌خواهید انتقال دهید. در این روش، هزینه‌هایی برای انجام تراکنش به وجود می‌آید که در مقایسه با روش‌های قبلی، بسیار بیشتر است.

کلاً، انتقال وجه با استفاده از کارت بانکی جایگزین خوبی برای روش‌های دیگر انتقال پول مثل چک و حواله است. به عنوان مثال، شما می‌توانید با بهره‌گیری از کارت بانکی خود، وجوه سفارشی وارد حساب خود کنید،قسط بدهی خود یا هزینه‌های مختلف را پرداخت کنید و … .

معرفی کارت‌های بانکی با قابلیت‌های متنوع

هر روزه بخش عظیمی از امور روزانه‌مان با استفاده از کارت‌های بانکی انجام می شود. کارت‌های بانکی، امکانات بیشماری را به کاربران خود ارایه می‌دهند که از بین آنها می‌توان به پرداخت نقدی، خرید اینترنتی، خرید حضوری، خرید بلیت، انتقال وجه، برداشت نقدی، شارژ موبایل و … اشاره کرد.

کارت‌های بانکی قابلیت‌های بسیاری دارند که در اینجا به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد. یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های کارت بانکی سرویس اینترنت بانکی است. با استفاده از این سرویس، شما می‌توانید به حساب بانکی خود دسترسی داشته باشید و اقداماتی همچون انتقال وجه، پرداخت قبض، خرید اینترنتی و غیره را انجام دهید.

دیگر قابلیت مهم کارت‌های بانکی، پرداخت بدون نیاز به واریز پول در حساب بانکی است. با این قابلیت می‌توانید هنگام خرید حضوری بدون نیاز به حضور داشتن ارز نقد، از طریق کارت بانکی پرداخت کنید. همچنین بسیاری از کارت‌های بانکی دارای قابلیت برداشت نقدی از بانک‌ها و صرافی‌ها هستند.

در نهایت، کارت‌های بانکی دارای قابلیت بلوکه کردن گم شدن یا دزدیده شدن هستند. با این قابلیت شما می‌توانید به وسیله تلفن همراه خود که با شماست، کارت خود را بلوکه کرده و فعالیت‌های مشکوک یا برداشت غیر مجاز ناشی از سرقت یا گم شدن کارت به حساب خود جلوگیری کنید.

در نتیجه، می‌توان گفت که کارت‌های بانکی دارای قابلیت‌های بسیاری هستند که به کاربران این امکان را می‌دهند تا از راحتی و سهولت در پرداخت و تسهیل در اقدامات مالی خویش استفاده کنند.

نحوه‌ی درخواست کارت بانکی آنلاین

بانک‌ها به منظور ارائه‌ی خدمات بهتر برای مشتریان خود، امکان درخواست کارت بانکی آنلاین را فراهم کرده‌اند. در این روش، مشتریان می‌توانند با رفتن به سایت بانکی که با آن قرارداد بسته‌اند، به سادگی و به صورت آنلاین درخواست کارت بانکی خود را ثبت کنند.

برای درخواست کارت بانکی آنلاین، ابتدا باید وارد سایت بانکی مربوطه شوید. سپس در بخش ایجاد حساب کاربری، یک حساب جدید برای خود بسازید. در این مرحله به شما مشخصات شخصیتان و اطلاعات مربوط به شماره تماس، آدرس و شغلتان پرسیده می‌شود. پس از تکمیل این مراحل، به حساب کاربری خود وارد شوید.

در قسمت درخواست کارت بانکی، باید اطلاعات مربوط به کارت مورد نظرتان را وارد کنید. این اطلاعات شامل نام کارت، شماره کارت و نوع کارت می‌باشد. در ادامه، باید آدرسی که کارت به آن ارسال خواهد شد نیز وارد شود. سپس شما باید اطلاعات حساب خود را وارد کنید تا مبلغ کارت از آن کسر و به حساب بانکی شما واریز شود.

در نهایت، پس از اطمینان از درستی اطلاعات وارد شده، باید درخواست خود را ثبت کنید. بانک پس از بررسی، کارت خود را برای شما تهیه کرده و به آدرسی که وارد کرده‌اید ارسال می‌کند. با دریافت کارت، می‌توانید به آسانی از خدمات بانکی آنلاین و خرید اینترنتی استفاده کنید.

برسی مزایا و معایب استفاده از کارت‌های بانکی جدید

کارت‌های بانکی جدید، به نرخ روزافزونی در حال توسعه و توزیع هستند. این کارت‌ها بر پایه فناوری فعلی ساخته شده‌اند و از تمامی فن‌آوری های جدید و امنیتی که در دسترس هستند استفاده می‌کنند؛ با این حال، در استفاده از این کارت‌ها از مزایا و معایب خاصی باید بحث شود.

اولین مزیت استفاده از کارت‌های بانکی جدید، سرعت و آسانی در استفاده آن‌ها است. برای خرید کالاهایی که قیمتشان بازاریابی شده است، بیشتر فروشگاه‌ها امکان پذیرفتن پرداخت با کارت بانکی را دارند. این به عنوان یک سبد زمانی برای شما عمل نامیده و مشتریانی که از متد سنتی پرداخت استفاده نمی‌کنند، خرید راحت تری دارند.

به علاوه، این کارت‌ها دارای تکنولوژی RFID هستند که اجازه می‌دهد با آن‌ها به راحتی پرداخت کنید و برای کارت‌هایی که باید آن‌ها را برای پرداخت فشار دهید، مشکلی وجود ندارد.

من یکی از معایب استفاده از کارت‌های بانکی جدید را حفاظت از اطلاعات شخصی و حساست را می‌دانم. باید مطمئن باشید که از کارت بانکی خود در مراکز غیر امن استفاده نکنید و در صورت ربوده شدن کارت، آن را متوقف کنید.

در مجموع، استفاده از کارت‌های بانکی جدید دارای مزایا و معایب خاصی است. به عنوان مصرف کننده، باید از این روش پرداخت مشتری خود باشید و از امنیت اطلاعات خود مطمئن شوید، همچنین باید از سرعت، راحتی و تکنولوژی RFID که با استفاده از آن به وضوح پرداخت می‌کنید، بهره ببرید.

دستور العمل احراز هویت با استفاده از کارت بانکی

احراز هویت با استفاده از کارت بانکی یکی از روش‌هایی است که برای اطمینان از هویت یک فرد، در برخی از خدمات و برنامه‌های اینترنتی و بانکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای احراز هویت با کارت بانکی، فرد باید از طریق سایت یا برنامه مورد نظر، اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کند.

برای شروع، فرد باید از سایت یا برنامه مورد نظر بازدید کند و گزینه احراز هویت با کارت بانکی را انتخاب کند. در این مرحله، باید شماره کارت بانکی خود را وارد کنید و سپس اطلاعات مربوط به کارت خود را وارد کنید، مانند نام دارنده کارت، شماره تماس و رمز عبور.

در مرحله بعد، شما به صفحه احراز هویت بانکی منتقل می‌شوید که باید اطلاعات رمز عبور، کد cvv و تاریخ انقضای کارت بانکی خود را وارد کنید. اطمینان حاصل کنید که اطلاعات را به درستی وارد کرده‌اید، سپس گزینه تایید را انتخاب کنید و صبر کنید تا فرایند احراز هویت کامل شود.

در نهایت، اگر احراز هویت با کارت بانکی با موفقیت انجام شده باشد، شما به صفحه مقصد هدایت می‌شوید و می‌توانید از خدمات اینترنتی یا بانکی مورد نظر استفاده کنید. برای پایان دادن به فرایند، پیامی برای شما نمایش داده خواهد شد که اطمینان حاصل می‌کند احراز هویت با کارت بانکی با موفقیت انجام شده است.

استفاده از کارت بانکی در خارج از کشور

استفاده از کارت بانکی در خارج از کشور امری بسیار مهم و ضروری برای افرادی است که قصد سفر به خارج از کشور را دارند. این روش پر استفاده، سریع، امن و راحت می‌باشد و به شما امکان می‌دهد تا پولتان را بدون نیاز به حمل پول نقد، در تمام نقاط جهان به‌راحتی بپردازید.

با استفاده از کارت بانکی در خارج از کشور، می‌توانید به راحتی در فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های بین‌المللی فروشگاه‌های زنجیره‌ای خرید کنید. همچنین، تنها با داشتن کارت بانکی، می‌توانید به‌صورت آنلاین و از‌طریق اینترنت خرید کنید و پرداخت را به‌صورت امن و سریع انجام دهید.

به همراه کارت بانکی، شما می‌توانید به‌راحتی به دستگاه‌های ATM در کشور مقصد دسترسی پیدا کنید و ارز محلی را بدون هیچ‌گونه محدودیت از آن بخشید. با این روش، دادن ریسک‌های حمل پول نقد به صفر نزدیک می‌شود و از روش‌های پرخطر مانند حمل پول، جلوگیری می‌شود.

اما در استفاده از کارت بانکی در خارج از کشور، نکاتی برای مراقبت و امنیت باید رعایت شود. لازم است کارت بانکی‌ خود را همیشه با خود داشته باشید و در مکان‌های امن نگه‌داری کنید. همچنین، شماره پنج رقمی رمز عبور خود را یادداشت نکرده و همیشه پشتیبان پنج رقمی رمز عبور خود را داشته باشید. علاوه براین، برای اطلاع از نرخ ارز و هزینه مربوط به استفاده از کارت بانکی خود، بهتر است با بانک‌شما تماس بگیرید.

به‌طور کلی، استفاده از کارت بانکی در خارج از کشور، یکی از روش‌هایی است که در دنیای مدرن و تکنولوژیکی به دلیل امنیت، راحتی و سرعت، بسیار محبوب شده است. اما در همه‌ی موارد، بهتر است راه‌های مربوط به استفاده از کارت بانکی در خارج از کشور را به‌دقت بررسی کنید و با نکات رعایتی، پول خود را با اطمینان کامل به سوی مقصد بفرستید.

راهنمای اخذ کارت بانکی برای دانشجویان

کارت بانکی برای دانشجویان یکی از ابزارهای مهم در ادامه تحصیل می‌باشد. این کارت شامل امکاناتی مانند استفاده از خدمات بانکی، خرید کالا، پرداخت قبض و انجام تراکنش‌های بانکی می‌باشد. برای اخذ این کارت، دانشجویان می‌توانند به بانک‌های مختلف در دانشگاه، شهر و حتی آنلاین مراجعه کنند.

برای اخذ کارت بانکی، دانشجویان باید مدارکی مانند کارت ملی، جواز و نامه‌ای از دانشگاهی که درس می‌خوانند را به همراه داشته باشند. همچنین برای افزایش امنیت و جلوگیری از سوء استفاده از کارت، برخی بانک‌ها ممکن است از دانشجویان خواسته شود که اثباتی از دریافت شماره تحصیلی از دانشگاه داشته باشند.

پس از تحویل مدارک مورد نیاز، بانک مربوطه به دانشجویان یک فرم درخواست کارت بانکی ارائه می‌دهد. دانشجویان با تکمیل این فرم می‌توانند کارت بانکی را بدون هیچ مشکلی دریافت کنند. همچنین برخی بانک‌ها به دانشجویان خدمات ویژه‌ای مانند کمک هزینه برای تحصیل، تخفیف‌های مختلف و امکانات بانکی برای افرادی که کارت بانکی آن‌ها صادر شده‌است ارائه می‌دهند.

در نهایت، دانشجویان باید به دقت کارت بانکی خود را مدیریت کنند و برای افزایش امنیت و جلوگیری از سوءاستفاده از کارت، رمز عبور قوی برای آن‌ها تنظیم کنند. در صورتی که کارت بانکی دانشجو گم شده یا سرقت شد، بهتر است که فوراً به بانک مربوطه اطلاع داده شود و کارت بانکی قبلی لغو شود.

انواع کارت های بانکداری و کاربردهای آن

کارت بانکی به عنوان وسیله‌ای پرکاربرد درامد فعالیت‌های بانکی محسوب می‌شود. انواع کارت بانکی عبارت‌اند از کارت‌های دبیت، کارت‌های کردیت و کارت‌های پیش‌پرداخت. در این میان کارت دبیت به عنوان یک سامانه پرکاربرد و بسیار مورد استفاده در ایران به حساب می‌آید.

کارت دبیت، کارتی است که موجودی حساب جاری دارد و قابلیت تسویه معاملات بدون پرداخت کارمزد به مالک کارت را داراست. با استفاده از این کارت می‌توان به راحتی پول را از صرافی‌های مربوطه برداشت نمود. همچنین برای انجام خرید خود در مغازه، مسترکارت، ویزاکارت و یا کارت پرداخت الکترونیکی را به همراه داشته باشید.

‌‌از دیگر انواع کارت بانکی کتاب‌های کردیت و پیش‌پرداخت می‌توان یاد کرد. کارت‌های کردیت امکان دریافت موجودی نقدی از بانکی مربوطه را داراست. همچنین با استفاده از این کارت، می‌توان به راحتی و به صورت الکترونیکی خرید کرد، و تسهیلات اعتباری را نیز در اختیار دارد.

کارت‌های پیش‌پرداخت، می‌تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای کارت های کردیت و دبیت محسوب شود. با استفاده از این کارت، می‌توان به راحتی خرید کرد، اما باید توجه داشت که نمی‌توان به آن موجودی اعتباری اضافه کرد، بلکه باید به صرفه جمعی آن را خرید.

‌‌‌همچنین کارت بانکی امکانات بسیار مناسب و قابل توجهی را برای کاربران خود فراهم می‌کند، به طوری که امکان این موجود است که کارت های بانکی شامل امکاناتی مانند خرید اینترنتی، پرداخت قبوض آنلاین، و سایر خدمات مالی الکترونیکی باشد.

تاریخچه کارت‌های بانکی

تاریخچه کارت‌های بانکی یکی از مهمترین تحولات در زمینه مالی و بانکداری محسوب می‌شود. کارت‌های بانکی به صورتی که امروزه می‌شناسیم، برای نخستین بار در دهه ۱۹۵۰ میلادی در آمریکا به کار گرفته شدند. در آن دوران، این کارت‌ها به نام کارت تقاضا یا آی‌بی‌ام (IBAM) شناخته می‌شدند و برای اولین بار توسط بانک شهر نیویورک صادر شدند.

تحول بعدی در راه اندازی کارت‌های بانکی در دهه ۱۹۶۰ میلادی رقم خورد. در این دوره، شرکت کارتا برای اولین بار کارت با نام بانکامریکارد (BankAmericard) را در اختیار مشتریان قرار داد. این کارت امکان پرداخت از طریق کارت را به مشتریان بخشید.

در دهه ۱۹۷۰ میلادی، کارت مسترکارد (Mastercard) در رقابت با بانکامریکارد به بازار وارد شد و در مدت کوتاهی پس از ارائه، توانست به یکی از محبوب‌ترین کارت‌های بانکی تبدیل شود. با بروز رقابت‌های جدی بین این دو کارت، خدمات و قابلیت‌های دیگری به کارت‌های بانکی اضافه شدند.

به رغم شکل‌گیری کارت‌های بانکی در دهه‌های قبل، اما روند شتاب‌زده‌ای در انتشار و استفاده از این کارت‌ها، در دهه ۱۹۸۰ میلادی شکل گرفت. این دهه کارت‌های رایانه‌ای و الکترونیکی را به بازار وارد کرد و امکاناتی را ایجاد کرد که پرداخت الکترونیکی را با ارزش قرار داد. در این دهه پرداخت‌های اینترنتی هم به کارت‌های بانکی افزوده شد و تبدیل به یکی از محبوب‌ترین روش‌های پرداخت در دنیا شد.

در نتیجه، کارت‌های بانکی به یکی از مهمترین ابزارهای مالی در دنیا تبدیل شده‌اند. امروزه، با استفاده از این کارت‌ها، می‌توان از سرویس‌های بانکی، خرید آنلاین و پرداخت‌های بین‌المللی استفاده کرد.

پرسش و پاسخ (FAQ)

  1. کارت بانکی چیست؟

  • پاسخ: کارت بانکی ابزاری مالی است که توسط بانک صادر می‌شود و به افراد امکان دسترسی به حساب بانکی و انجام تراکنش‌های مالی را فراهم می‌کند.
  1. چه کارتهای بانکی اصلی وجود دارند؟

  • پاسخ: کارتهای بانکی شامل کارتهای برداشت وجه (ATM)، کارتهای اعتباری، کارتهای حساب جاری، و کارتهای خرید می‌شوند.
  1. کارت بانکی اتوماتیک (ATM) چیست؟

  • پاسخ: کارت بانکی اتوماتیک یا ATM، که اغلب به عنوان کارت برداشت وجه نیز شناخته می‌شود، به افراد امکان برداشت نقدی از دستگاه‌های خودپرداز فراهم می‌کند.
  1. چگونه می‌توانم یک کارت بانکی دریافت کنم؟

  • پاسخ: برای دریافت کارت بانکی، باید به یک بانک مراجعه کرده، حساب بانکی باز کرده و سپس کارت بانکی خود را دریافت کنید.
  1. آیا هر بانک کارت بانکی مخصوص به خود را دارد؟

  • پاسخ: بله، هر بانک عموماً کارتهای بانکی خود را با نام و لوگوی خود صادر می‌کند.
  1. کارت اعتباری چیست؟

  • پاسخ: کارت اعتباری یک نوع کارت بانکی است که به افراد اجازه می‌دهد از موجودی اعتباری خود خرید کنند، که باید در زمان تعیین شده پرداخت شود.
  1. چگونه می‌توانم از کارت بانکی برای خرید آنلاین استفاده کنم؟

  • پاسخ: برای خرید آنلاین با کارت بانکی، شما باید اطلاعات کارت بانکی خود را در صفحه پرداخت وارد کنید و تراکنش را تأیید کنید.
  1. چگونه می‌توانم از دستگاه خودپرداز (ATM) استفاده کنم؟

  • پاسخ: برای استفاده از دستگاه ATM، کافی است کارت بانکی خود را وارد دستگاه کرده و دستورالعمل‌های صفحه نمایش را دنبال کنید.
  1. چگونه می‌توانم موجودی حساب بانکی خود را بررسی کنم؟

  • پاسخ: برای بررسی موجودی حساب بانکی، می‌توانید از دستگاه‌های ATM، خدمات بانکی آنلاین یا به نزدیکترین شعبه بانک مراجعه کنید.
  1. چگونه می‌توانم از دزدی یا سوءاستفاده از کارت بانکی جلوگیری کنم؟

  • پاسخ: برای جلوگیری از دزدی یا سوءاستفاده از کارت بانکی، کد رمز خود را محرمانه نگه دارید، از دستگاه‌های امن و معتبر استفاده کنید، و همیشه تراکنش‌های خود را با دقت نظارت کنید.

ممنون که تا پایان مقاله “کارت بانکی از چه سالی صادر شد” همراه ما بودید.

بیشتر بخوانید:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا