واکنش بازار به اقدامات محرک چین ؛ صعود NZD/USD به بالای 0.5650

واکنش بازار به اقدامات محرک چین ؛ صعود NZD/USD به بالای 0.5650
0

واکنش بازار به اقدامات محرک چین ؛ صعود NZD/USD به بالای 0.5650

به گزارش مالی خبر،

  • NZD/USD در جلسه آسیایی روز پنجشنبه به حدود 0.5670 بهبود یافت.
  • تهدیدهای تعرفه ای ترامپ می تواند کیوی را در کوتاه مدت تضعیف کند.
  • مقامات چینی از اقدامات جدیدی برای تقویت وجوه بلندمدت برای بازارهای سهام خبر دادند.

در جلسه آسیایی روز پنجشنبه، نرخ ارز NZD/USD در محدوده مثبتی حدود 0.5670 قرار داشت. افزایش قیمت دلار نیوزیلند (NZD) پس از اعلام اقدامات تحریکی جدید از سوی چین و نیوزیلند صورت گرفت. معامله گران دنبال اطلاعات اولیه هفتگی بیکاری در ایالات متحده بودند که روز پنجشنبه منتظر افتتاح شدن این داده‌ها بودند. ترامپ اعلام کرد که دولت در حال بررسی اعمال تعرفه 10 درصدی بر روی کالاهای ساخت چین است که از اول فوریه به ایالات متحده وارد می‌شوند. این تصمیم در پی اظهارات ترامپ بود که قصد دارد در همان تاریخ تعرفه‌های 25 درصدی بر روی واردات از مکزیک و کانادا را اعمال کند. نگرانی‌ها از محدوده جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین، همراه با تهدید تعرفه‌های ترامپ، می‌تواند برخی از بازارها را تحت تأثیر قرا دهد. فشار فروش بر روی دلار نیوزیلند به واسطه شراکت تجاری اصلی با چین، مجتمع شد. از سوی دیگر، اقدامات تحریکی جدید از سوی نیوزیلند و چین می‌تواند به محدود کردن ضررهای NZD کمک کند. در ابتدای پنج‌شنبه، نخست وزیر کریستفر لوکسون اعلام کرد که این کشور قوانین سرمایه‌گذاری خارجی را به منظور جذب و حمایت از سرمایه‌گذاران غیر محلی، کاهش خواهد داد. علاوه بر این، مقامات چینی اقدامات متعددی را در روز پنج‌شنبه برای استحکام بازارهای سهام خود ارائه کردند، از جمله دادن اجازه صندوق‌های بازنشستگی برای افزایش سرمایه‌گذاری در سهام داخلی. مقامات چینی اعلام کردند که هر سال صدها میلیارد یوان سرمایه جدید بلندمدت برای سهام A از سوی شرکت‌های بیمه دولتی در دسترس قرار دارد. شرکت‌های بزرگ بیمه تجاری دولتی هنوز فرصت دارند که افزایش سرمایه‌گذاری خود در بازار سرمایه را تقویت کنند.

عوامل کلیدی که روند دلار نیوزیلند (NZD) را مدیریت می‌کنند عبارتند از: سلامت اقتصاد کشور، سیاست‌های بانک مرکزی، عملکرد اقتصاد چین که به عنوان بزرگترین شریک تجاری نیوزیلند تأثیرگذار است، قیمت لبنیات که صادرات اصلی نیوزیلند را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تصمیمات بانک رزرو نیوزلند (RBNZ) که بر سیاست نرخ بهره و حفظ نرخ تورم تأثیر می‌گذارد، و همچنین داده‌های اقتصادی کلان که نشان‌دهنده روند اقتصادی کشور است. احساسات ریسک نیز می‌توانند تأثیر گذار باشند، زیرا در دوره‌های ریسک کاهش یافته، دلار نیوزیلند قوی می‌شود، در حالی که در مواقع آشفتگی بازار ضعیف می‌شود.

دلار نیوزیلند یا همان «کیوی»، یکی از ارزهای معاملاتی است که توسط سرمایه‌گذاران مورد توجه قرار گرفته است. ارزش این واحد پولی به طور گسترده توسط وضعیت اقتصادی کشور نیوزیلند و تصمیمات بانک مرکزی آن کشور تعیین می‌شود. اما ویژگی‌های خاصی وجود دارد که ممکن است باعث تغییر در ارزش دلار نیوزیلند شوند. تأثیر اقتصاد چین بر دلار نیوزیلند، به دلیل اینکه چین بزرگترین شریک تجاری نیوزیلند محسوب می‌شود، بسیار حائز اهمیت است. اخبار نامطلوب از اقتصاد چین ممکن است به کاهش صادرات نیوزیلند به آن کشور منجر شود که بر اقتصاد و ارزش پول کشور تأثیر منفی بگذارد. قیمت لبنیات نیز از جمله عواملی است که ممکن است به تغییر در ارزش دلار نیوزیلند منجر شود؛ زیرا صنعت لبنیات از اصلی‌ترین صنایع صادراتی نیوزیلند به شمار می‌آید. افزایش قیمت لبنیات منجر به افزایش درآمد صادراتی و ارزش اقتصادی و به تبع آن ارزش دلار نیوزیلند می‌شود.

بانک مرکزی نیوزلند (RBNZ) با هدف دستیابی و حفظ نرخ تورم بین 1٪ تا 3٪ در مدت میانی، با تمرکز بر حفظ نزدیک به 2 درصد نرخ تورم حرکت می‌کند. برای این منظور، بانک سطح مناسبی از نرخ بهره را تعیین می‌کند. زمانی که تورم بسیار بالا باشد، RBNZ نرخ بهره را افزایش می‌دهد تا اقتصاد را خنک کند. این حرکت ممکن است بازده اوراق قرضه را نیز افزایش دهد و جذابیت سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در کشور را افزایش دهد، در نتیجه ارز نیوزلند (NZD) تقویت می‌شود. در مقابل، نرخ بهره کمتر باعث تضعیف ارز نیوزلند می‌شود. تفاوت‌های در نرخ بهره، و یا مقایسه‌ی نرخ‌ها در نیوزلند با نرخ‌های تعیین‌شده توسط فدرال رزرو ایالات متحده، می‌تواند نقش مهمی در حرکت جفت ارز NZD/USD داشته باشد.

اشتراک گذاری

Profile Picture
نوشته شده توسط:

محمد حسین میرزایی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *