اکثر راه حل های لایه 2 هنوز با چالش های مقیاس پذیری و هزینه دست و پنجه نرم می کنند

اکثر راه حل های لایه 2 هنوز با چالش های مقیاس پذیری و هزینه دست و پنجه نرم می کنند
0

اکثر راه حل های لایه 2 هنوز با چالش های مقیاس پذیری و هزینه دست و پنجه نرم می کنند

به گزارش مالی خبر، توجه: دیدگاه‌ها و عقاید مطرح شده در این متن تنها نظرات شخصی نویسنده بوده و به هیچ وجه نماینده دیدگاه‌ها و نظرات سایت crypto.news نیستند.

با ظهور رویکرد لایه دوم، اکوسیستم اتریوم (ETH) به طرز چشمگیری به راه‌حل‌های L2 برای مقیاس‌پذیری وابسته است. اما، این راه‌حل‌ها برای رقابت موثر، به ویژه در برابر جایگزین‌هایی همچون Solana (SOL) در حال تحت فشار بودن می‌باشند. اخیراً، با توجه به شور و هیجان ایجاد شده توسط میم کوین، Solana به دلیل مزایای آن از جمله کارمزد کم، سرعت بالای تراکنش و راحتی استفاده، توانست توجه بسیاری را به خود جلب کند.

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید: فناوری Sharding مقیاس پذیری 100 برابر و قابلیت همکاری یکپارچه را به واقعیت تبدیل می کند | نظر

بررسی علت عدم اظهار راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری و مزایای هزینه‌ای L2 به منظور فهم بهتر چالش‌ها امر ضروری است.

چرا پروژه های میم سولانا را نسبت به اتریوم L2 ترجیح می دهند

پروژه‌های میم در بهبود فعالیت بازار به صورت چشمگیری تأثیرگذار بوده‌اند، زیرا این پروژه‌ها به دلایل بسیاری به غیر از جذابیت برای کاربران، برای مزایای سولانا نیز مفید هستند.

  • کارمزدهای پایین: هزینه‌های کم تراکنش سولانا آن را برای برنامه‌های حساس به کارمزد مانند memecoins ایده‌آل می‌کند.
  • سرعت بالا: معماری چند رشته‌ای Solana، توان عملیاتی بالا را امکان‌پذیر می‌کند و از تجربه‌های یکپارچه کاربر اطمینان می‌دهد.
  • تجربه توسعه‌دهنده بهتر: ابزارها و اکوسیستم Solana برای سهولت استفاده، جذب توسعه‌دهندگان و پروژه‌ها بهینه شده‌اند.

چرا مقیاس پذیری مهم است؟

مقیاس پذیری اساساً با تعداد تراکنش هایی که یک بلاک چین می تواند پردازش کند اندازه گیری می شود. یک بلاک چین بسیار مقیاس پذیر می تواند TX های بیشتری را انجام دهد و در عین حال کارمزدهای کمتری ارائه می دهد، که آن را برای پذیرش گسترده و حفظ یک تجربه کاربری یکپارچه بسیار مهم می کند.

بخصوص برای پروژه‌های مردمی مانند سکه‌های میم که بسیاری از آنها زمان کمی دارند و بسیار حساس به هزینه هستند، اهمیت دارد. بدون قابلیت تغییر در اندازه، این پروژه‌ها نمی‌توانند پیشرفت کنند و کاربران به پلتفرم‌های دیگر مهاجرت می‌کنند که عملکرد و هزینه‌ی بهتری ارائه می‌دهند.

چرا اتریوم L2 در این چالش نیست

محدودیت‌های معماری اتریوم به مشکلات مقیاس‌پذیری رجوع دارد. این مشکلات با راه‌حل جمع‌بندی L2 مورد بررسی قرار می‌گیرند. L2 ها به عنوان بلاک چین های جداگانه عمل می‌کنند و تراکنش‌های زنجیره‌ای را خارج از زنجیره پردازش می‌کنند. سپس نتایج تراکنش‌ها و اثبات‌ها به شبکه اصلی اتریوم ارسال می‌شوند. این رویکرد امنیت اتریوم را تقویت کرده و به بهبود مقیاس‌پذیری آن کمک کرده است.

با این وجود، طراحی اصلی اتریوم چالش‌های اساسی را برای خود ایجاد می‌کند. بنیان‌گذار اتریوم، ویتالیک بوترین، اعتراف کرده است که “اتریوم هرگز برای مقیاس‌پذیری طراحی نشده است.” یکی از محدودیت‌های اساسی، عدم وجود چندرشته‌ای در ماشین مجازی اتریوم است. EVM که تراکنش‌ها را پردازش می‌کند، کاملاً تکرشته‌ای است، به این معنی که تنها می‌تواند یک تراکنش را در یک زمان بپذیرد. به همین تفاوت، معماری چندرشته‌ای Solana امکان پردازش همزمان چندین تراکنش را فراهم می‌کند و توان عملیاتی را به صورت چشمگیری افزایش می‌دهد.

شبکه‌های L2 ویژگی‌های خاصی از اتریوم را به ارث می‌برند. اکثر راه‌حل‌های L2 از زیرساخت EVM تک‌رشته اتریوم الهام می‌گیرند که به دلیل آن امکان اجرای بیش از یک کاربر در پایین‌ترین سطح ممکن می‌باشد. به عنوان مثال، Arbitrum قادر به انجام تقریباً 333 تراکنش ساده در هر ثانیه است با اتخاذ محدودیت گاز هدفمند 7 میلیون در ثانیه و هزینه 21000 گاز برای هر انتقال سکه. در صورت استفاده از تماس‌های پیچیده‌تر، مصرف گاز بیشتر و کاهش ظرفیت قابل توجهی اتفاق می‌افتد. به طرف دیگر، Optimism تنها قادر به انجام حدود 119 انتقال ساده در ثانیه می‌باشد با اعمال محدودیت گاز 5 میلیون در هر بلوک و زمان بلوک 2 ثانیه. با اجرای عملیات گاز فشرده، این ظرفیت بیشتر کاهش می‌یابد.

هزینه‌های ناپایدار یکی از چالش‌های اصلی در اتریوم و راه‌حل‌های L2 است. در دوره‌های فعالیت بالای شبکه، هزینه‌های ناپایدار می‌تواند برنامه‌هایی که به هزینه‌های کم و پایدار وابسته هستند را به مشکل بیاندازد. به ویژه پروژه‌هایی مانند میم کوین که حساس به هزینه هستند، L2‌های مبتنی بر اتریوم را کمتر جذاب می‌سازند.

عدم قدرت همکاری بین L2، به منظور داشتن چندین L2، تنها زمانی ممکن است که امکان تعامل آزاد بین توافق‌نامه‌ها در L2 های مختلف وجود داشته باشد. با این حال، اکثر جمع‌آوری‌ها به صورت زنجیره‌های بلوکی مستقل ارائه می‌شوند و دسترسی به داده‌ها از یک مجموعه به مجموعه دیگر، به اندازه اتصالات زنجیره‌ای، چالش برانگیز است. این ناتوانی در همکاری، به طور قابل توجهی قابلیت مقیاس‌پذیری L2 را محدود می‌کند.

L2s برای مقیاس بیشتر چه کاری می توانند انجام دهند؟

برای افزایش قابلیت همکاری، اتریوم L1 باید تلاش های بیشتری را به کار گیرد تا ارتباط بین L2 ها را تسهیل کند. یکی از روش های این کار، ارائه ویژگی‌هایی مانند ERC-7786 است که به عنوان یک دروازه پیام‌های زنجیره‌ای متقابل عمل می‌کند. این ویژگی نه تنها بهبودی در ارتباط بین L2 و L1 ایجاد می‌کند، بلکه زمینه‌ای را برای انجام بهبودهای بیشتر فراهم می‌سازد، حتی اگر مشکلات قابلیت همکاری را به طور کامل حل نکند.

به‌روزرسانی‌های معماری: این به طور قطع از طرح L1 فعلی جدا می‌شود. برای رقابت با بلاک‌چین‌های چند رشته‌ای مثل Solana، L2s باید از معماری EVM تک رشته‌ای اتریوم دست بکشند و به جای آن معماری اجرای موازی را اتخاذ کنند. این ممکن است نیاز به بازنگری کامل EVM داشته باشد، اما دستاوردهای بالقوه در زمینه مقیاس‌پذیری را به یک تلاش ارزشمند تبدیل می‌کند.

نقاط عطف آینده

راه‌حل‌های پلتفرم L2 اتریوم با چالش‌های اساسی مواجه هستند که در ارتباط با ارائه مقیاس‌پذیری و مقرون‌به‌صرفه برای برنامه‌هایی مانند میم کوین‌ها قرار دارند. به منظور حفظ رقابتی بودن، اکوسیستم باید بهبود معماری اصلی، افزایش توانایی همکاری و پذیرش نوآوری‌های تازه در طراحی بلاک‌چین پرداخته و محدودیت‌های موجود را برطرف کند. تنها با انجام این اقدامات، امکان دستیابی به مقیاس‌پذیری مورد نیاز برای پشتیبانی از تراکنش‌های گسترده و جلوگیری از رقابت با بلاک‌چین‌های نوظهور مثل Solana برای Ethereum L2 فراهم می‌شود

لوران ژانگ

Laurent Zhang رئیس و بنیانگذار Arcology Network است، راه حل انقلابی لایه 2 اتریوم با اولین ترکیب چند رشته ای معادل EVM که عملکرد و کارایی بی نظیری را برای توسعه دهندگان ارائه می دهد. ساخت نسل بعدی برنامه های غیرمتمرکز. لورن با سابقه رهبری اجرایی و نوآوری، دارای مدرک از دانشگاه آکسفورد بروکس است. سفر حرفه ای لورن شامل بیش از یک دهه تجربه در علم، تحقیق، مهندسی و نقش های رهبری است. پس از فارغ التحصیلی در سال 2005، او به عنوان مهندس الگوریتم به MKS Instruments پیوست. از سال 2010 تا 2012، او به عنوان مهندس پژوهش در مؤسسه هوش ماشین آلبرتا، و پس از آن به عنوان دانشمند پژوهشی در بیکر هیوز از سال 2012 تا 2014 مشغول به کار شد. سپس بین سال های 2016 تا 2018 به عنوان معاون مهندسی در Quikflo Health خدمت کرد. از سال 2017، لورنت رئیس شبکه آرکولوژی بوده است و یک رویاپرداز است آینده ای که در آن فناوری بلاک چین به پتانسیل کامل خود می رسد و مقیاس پذیری، کارایی و نوآوری بی نظیری را ارائه می دهد.


منبع: crypto.news

 

اشتراک گذاری

Profile Picture
نوشته شده توسط:

نازنین راد

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *