محمد چیپا 20 سال پس از محکومیت در ویرجینیا، جمعآورنده کمک مالی داعش، محکوم شد
به گزارش مالی خبر، محمد ازهرالدین چیپا، 35 ساله، اهل اسپرینگفیلد، ویرجینیا، در تاریخ 13 دسامبر 2024 به دلیل حمایت مالی از سازمان تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش)، که توسط ایالات متحده و بسیاری از کشورهای دیگر به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود، محکوم شد.
این اتهامات به دلیل فعالیتهای او از اکتبر 2019 تا اکتبر 2022 برای حمایت از اعضای زن داعش در سوریه به وجود آمدهاند.
مجرم تامین مالی عملیات داعش
در یک اعلامیه رسمی، وزارت دادگستری ایالات متحده (DOJ) اظهار داشت که فعالیتهای چیپا شامل ارائه حمایت مالی برای فرار زنان از زندانها و حمایت از افراد متورط در داعش است. او همچنین از طریق حسابهای متعدد رسانههای اجتماعی آنلاین، دریافت پرداختهای الکترونیکی و جمعآوری پول به صورت فیزیکی از طریق سفرهای بلند مدت، وجوه را جمعآوری نمود.
مقامات اعلام کردند که چیپا پس از دریافت این پول، آن را به ارز دیجیتال تبدیل کرده و به ترکیه ارسال کرده است. سپس این مبلغ برای استفاده توسط داعش به سوریه قاچاق شد. همچنین مشخص شد که همدست اصلی چیپا، یک عضو داعشی بومی انگلیسی در سوریه بود که نقش اساسی در جمعآوری سرمایه برای فعالیتهای تروریستی ایفا میکرد.
در حین این برنامه، چیپا مبلغ بیش از 185،000 دلار ارز دیجیتال را برای حمایت از فعالیتهای داعش ارسال نمود. داوران او را به جرم توطئه برای حمایت مالی از یک گروه تروریستی خارجی و چهار تهمت ارائه چنین پشتیبانی، محکوم کردند.
هم اکنون، چیپا با محکومیت حداکثر 20 سال زندان در هر مورد روبرو است. تاریخ جلسه صدور حکم برای 5 مه 2025 تعیین شده و در آن زمان، یک قاضی دادگاه منطقه فدرال حکم را براساس دستورالعمل ها و قوانین مربوطه ایالات متحده به انجام خواهد رساند.
نقش Crypto در جمع آوری کمک های مالی تروریستی
بسیاری از متخصصان تصریح کردهاند که گروه تروریستی داعش از پول الکترونیکی برای مالیکردن خود استفاده میکند. گزارش شده است که شبکههای حامی داعش در کشورهایی همچون تاجیکستان، اندونزی، پاکستان و افغانستان از ارزهای دیجیتالی مانند Tether (USDT) در شبکه Tron برای جمعآوری مقادیر قابل توجهی سرمایه استفاده میکنند. گزارش از آزمایشگاه TRM در ماه اوت نشان داد که این فعالیتها در حال انجام است.
یکی از این حملات، که بیش از یک سال جاری بود، تقریباً 2 میلیون دلار USDT برای افراد مرتبط با داعش در افغانستان جمعآوری کرد. همچنین، آزمایشگاههای TRM مشخص کردند که بیش از 517000 دلار ردیابی شده است که در سال 2022 از یک پلتفرم متمرکز در اندونزی به حسابهای طرفداران داعش ارسال شده بود.
با این وجود، لازم به ذکر است که شرکتهای تحلیلی صنعتی مانند Chainalysis در گذشته ایدههای غلطی درباره استفاده ارزهای دیجیتال در امور تأمین مالی تروریسم را رد کردند. هرچند گروههایی مانند حماس و حزبالله از فناوری رمزنگاری برای جمعآوری سرمایه استفاده میکنند، اما این تراکنشها تنها بخش کوچکی از فعالیتهای غیرقانونی این حوزه را نمایان میسازند.
Chinalysis تصریح میکند که تأمین مالی برای تروریسم درصد کمی از همه تراکنشهای غیرقانونی رمزنگاری شده است و روشهای سنتی مانند مؤسسات مالی و شرکتهای پوسته به عنوان منابع اصلی تأمین مالی عمل میکنند. این شرکت همچنین اظهار داشته که شفافیت بلاکچین باعث دشواری برای تروریستها در پنهان کردن تراکنشها میشود، همچنین حماس از پذیرش کمکهای بیتکوین خودداری کرد.
منبع: cryptopotato.com
نظرات کاربران