بحران جدید در Cryptoland: ادعاهای سرقت اطلاعات فساد توسط مقامات اداره اطلاعات ایران!

بحران جدید در Cryptoland: ادعاهای سرقت اطلاعات فساد توسط مقامات اداره اطلاعات ایران!
0

بحران جدید در Cryptoland: ادعاهای سرقت اطلاعات فساد توسط مقامات اداره اطلاعات ایران!

به گزارش مالی خبر، مقامات اطلاعاتی ایران به شدت مورد انتقاد قرار گرفتند زیرا در حالی که ظاهراً در حال بررسی یک پرونده فساد بودند، بر اساس گزارش‌های محلی ایران بین‌الملل، افسران ارشد متصل به سازمان اطلاعاتی گارد انقلابی این کشور، در حین تحقیقات خود حدود 21 میلیون دلار دارایی‌های دیجیتالی را به سرقت بردند.

طبق گزارش ، آژانس در حال بررسی مدیرعامل Cryptoland ، Sina Estavi بود ، که مبادله رمزنگاری وی در ماه مه 2021 پس از دستگیری توسط مقامات ، در حال تحقیق بود. در زمان دستگیری وی ، هیچ شکایتی رسمی مطرح نشده است. با این حال ، هنگامی که خبرهایی از دستگیری وی آغاز شد ، هزاران مشتری متجاوز شکایات خود را علیه وی و پلت فرم وی ارائه دادند.
Mizan News پس از دستگیری ، یکی دیگر از محل های محلی ، گزارش داد که حدود 51000 شاکی درجات مختلفی از شکایات را علیه مدیرعامل ارائه می دهند. توکن BRG که توسط Estavi و سکوی وی ساخته شده است ، پس از دستگیری وی سقوط کرد. سوابق Blockchain همچنین نشان داد که یک روز پس از دستگیری وی ، شش میلیارد نشانه BRG از کیف پول وی قبل از اخبار دستگیری وی به عموم مردم منتقل شد.

آژانس اطلاعاتی ایران متهم به سرقت رمزنگاری

به گزارش ها، توکن‌هایی که توسط مقامات IRGC منتقل شده بودند، به فروش رفته و ده‌ها میلیون دلار به آنها پرداخت شده، که آنها برای خودشان نگه داشتند. یک متخصص توسط دادگاه منصوب شده بود، دو شخصیت اصلی در این عملیات، یعنی مهدی حاجی‌پور و مهدی بدی، که هر دو بازجو ارشد در شعبه اقتصادی IRGC هستند، شناسایی کرد. این کارشناس فاش کرد که یک کیف پول تحت کنترل حاجی‌پور حدود 21 میلیون دلار نشانه BRG فروخته است.

در مارس 2022، نمایندگان ضد انحصاری IRGC ایران، هاجیپور را در یک عملیات سخت دستگیر کردند. وی با پذیرش 10،000 دلار از استاوی، که فکر می‌کرد نشانه‌های دزدیده شده از شخص ثالث را خریده است، به دام افتاد. شخص ثالث هویت جعلی بود که توسط حاجیپور ساخته شده بود و برای استاوی ناشناخته بانواشته شده بود.

به گفته اسناد دادگاه، قبل از وقوع سرقت، دارایی‌های حاجیپور حدود 10 میلیارد ریال (معادل 40،000 دلار) ارزش داشته است. چهار ماه پس از وقوع سرقت، ثروت او به 600 میلیارد ریال افزایش یافته بود. این افزایش ثروت به اندازه که او برای خرید املاک و مستغلات، طلا و وسایل نقلیه لوکس هزینه کرده است.

به گفته اسناد دادگاه، پس از دستگیری حاجیپور، او در بخش 66 زندانی شد که برای نگهداری پرسنل پاسداران انقلاب اسلامی مورد استفاده قرار گرفت. این اسناد همچنین نشان می‌دهد که وی در کنار یک شبکه از بازجویان ارشد در سازمان اطلاعاتی پاسداران انقلاب اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

در همین حال ، مظنون دوم در این پرونده ، مهدی بدی یک بازجو ارشد بود که تحت نام مستعار دکتر ابادی فعالیت می کرد. نام وی در بسیاری از موارد مربوط به تحقیقات فساد در بخش اقتصادی IRGC ظاهر شد.

اسناد دادگاه از سایر مظنونان پرده برداشت

براساس اسناد دادگاه، دو نفر دیگر از سازمان اطلاعاتی IRGC به نام‌های مجید جهان پارتو و مجید تاباتابای به عنوان اعضای یک شبکه شناسایی شده‌اند. این سند همچنین چهار نفر دیگر را نیز معرفی کرده که به این دو بازجو کمک می‌کنند و معمولاً با جعل اسناد به آنان کمک می‌کنند. وضعیت این افراد هنوز مشخص نیست و تجدید نظر هاجیپور توسط دادگاه رد شده است.

سینا استوی به 15 سال زندان محکوم شد و دادگاه از وی تقاضای برگرداندن بودجه‌ای که به طور اخلاقی نادرست دریافت کرده بود را داد. او در ابتدا تحت فشار گروهی از محققان کار کرده بود و بعد از اینکه بودجه‌ی خلافکارانه را به آنها گزارش داد، از کشور فرار کرد. سه ماه بعد از دستگیری او، سپاه پاسداران حسین طیب را از سمت رئیس سازمان اطلاعاتی خود عزل کرد و محمد کاظمی به جای او منصوب شد.

نیمی از افرادی که به عنوان قربانیان از تصمیم گیری بودجه موسسه Estavi آسیب دیده‌اند، تا کنون بخشی از وجوه خود را دریافت کرده‌اند. این مبلغ حدود ۱۴ میلیون دلار است و از حساب Estavi پرداخت شده است در حالی که صاحب این حساب در زندان بوده است. با این حال، حدود ۲۵ هزار نفر دیگر هنوز منتظر بازپرداخت بودجه خود هستند و هیچ نشانه‌ای از دریافت آن ندارند. برخی از این وجوه مانده به عنوان پرداخت به طلبکاران استفاده شده‌اند ولی مبلغ بزرگی از آن هنوز هم به صورت جدید به افرادی که این تصمیم را برای کسب سود فروخته‌اند، پس داده نشده است و در اختیار گروهی از بازجویان قرار دارد که هنوز به تحقیقات خود ادامه داده‌اند.

اشتراک گذاری

Profile Picture
نوشته شده توسط:

امیر علی سامانی فر

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *